vodoprovod-kanalizaciya-bg-maistor-1200-6

Kак да скриете откритите тръби у дома?

433 0

Кабели стърчат от тавана? Тръби, които изобщо не пасват на интериора? Мечтата за собствено място за живеене може да се превърне в истински кошмар. Не е ли това, което искахте? Не се притеснявайте – можете да контролирате всичко – просто вземете някои необходими мерки. Един от тях е прикриване на тръби и други елементи, които нарушават интериорния дизайн. Научете няколко доказани метода за скриване на тръби – бързо, лесно и възможно да го направите сами.

Гипсокартон над тръби – бързо и лесно покриване на тръби

Гипсокартонът е просто конструкция, която позволява да се скрият всички елементи, които са неестетични и нарушават целостта на интериора. Този тип скриване на тръби и други елементи е най-популярният метод. Нещо повече, можете да го направите сами. Гипсокартонът не заема много място и може да се направи във всеки тип интериор. Най-големият плюс на това решение е бързият достъп до важни елементи, напр. в случай на неизправност.

Отопление и отоплителни системи

Покритието на тръбата с гипсокартон може да има много форми. Зависи най-вече от типа система, която искате да скриете.

Скриването на тръби за централно отопление включва пълно покриване на тръбопровода с гипсокартон. Този метод е добър за скриване както на вертикални, така и на хоризонтални тръби.
Скриването на газови тръби изисква оставяне на отвори в дъската. Можете също така да създадете нещо като шарнирен рафт, който позволява бърз достъп до системата в случай на спешност.

Можете да инсталирате декоративна лампа, за да привлечете вниманието към детайлите на околността. Този метод за прикриване на тръби също така позволява да се полагат плочки или други декоративни елементи върху създадената повърхност.

Не забравяйте, че създаденото покритие на тръбата от гипсокартон ще изглежда добре само ако се погрижите за правилното покритие. Всички нови пукнатини и грапавини могат да бъдат отстранени с продукти като акрилен уплътнител за гипсокартон. Както поставянето на гипсокартон, така и изглаждането на гипсокартона са прости и лесни задачи, които всеки може да изпълни. Следователно не е нужно да се притеснявате за нищо, ако изберете този метод.

Ако се чудите как да скриете тръби в малка баня – гипсокартонът е подходящ и в този случай. Трябва да имате предвид обаче, че интериори с по-високи нива на влажност изискват специални водоустойчиви гипсокартонени плоскости. Те са значително по-издръжливи и по-малко уязвими на вредни фактори.

водопроводни и канализационни инсталации | bg-maistor.com

Скриване на тръби с цвят

Търсите ли бърз начин да скриете тръби? Има много по-евтин и по-малко инвазивен метод от покриването на тръби с гипсокартон – боядисването им в цвета на стената. Най-добре е да го направите заедно с довършване или ремонт на интериора. Единственото нещо, което трябва да запомните в този случай, е да изберете точно същия цвят, в който са боядисани останалите части от интериора. Така тръбите ще се слеят перфектно със стената и ще бъдат практически невидими.

Как да скриете тръби с декоративни елементи?

Нямате средства да създадете покритие за тръби с помощта на гипсокартон, а скриването на тръби с боя не ви харесва. Добра идея в този случай е просто да покриете тръбите. Това е най-доброто решение за тръбопроводи, разположени близо до прозорците. Всичко, което трябва да направите, е да поставите корниза на правилното място и да изберете добро перде. Това е напълно неинвазивен капак за тръби, който работи перфектно.

Покриване на таванни тръби и скриване на тръби до пода – по-лесно, благодаря

Ако се чудите как да скриете тръбите, разположени под тавана или до пода – най-лесният начин е да използвате мебелите. За тавана са перфектни всички видове високи, поръчани по поръчка гардероби и шкафове или библиотеки.

За да прикриете нежеланите елементи, разположени точно до пода, използвайте широк диван и го поставете до стената, по дължината му. Това е много достъпен метод – не е нужно да правите никакви ремонти.

Related Post

Leave a comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *