Митнически регулации и международни доставки: Всичко, което трябва да знаете

Публикувано на at март 31, 2024
1 0

Когато планирате търговия зад граница, задължително трябва да се запознаете предварително с всички митнически регулации, изисквания и спогодби. Съществуват както общовалидни норми, така и специфични, които са характерни за определени пазари. Определете дестинациите, до които смятате да извършвате международни доставки и проучете всички особености, свързани с тях. Важно е вашите международни доставки да отговарят на правилата, за да не бъдат блокирани и върнати.

Каква е ролята на регулациите в сферата на международната търговия

Те на практика защитават правата, както на търговците, така и на потребителите. Международните изисквания все повече са насочени и към опазването на околната среда и намаляване на вредните въздействия върху нея вследствие на човешката дейност, в това число и извършването на международни доставки. Спазването на правилата е гаранция за успешна и устойчива международна търговия.

Доверете се на куриерска фирма, която познава добре изискванията за извършване на международни доставки

Най-добре е куриерската фирма, на която се спрете, да поддържа партньорски отношения с местни доставчици във всяка страна, до която предлага международни доставки. Това ще гарантира добро познаване на характерните правила и изисквания на всеки от пазарите. Куриерска фирма като Direx, която разполага с партньорска мрежа в над 190 държави на 6 континента, може да предложи своевременни и сигурни международни доставки до разнообразни и желани дестинации за търговия.

Важно за професионалните международни доставки е документацията да е изрядна

Съществуват документи, които трябва да придружават всяка пратка при пътуването ѝ зад граница. Това са търговската фактура и товарителницата. В търговската фактура е задължително да присъства информация за стоките, които са обект на сделката между купувача и продавача, както и за тяхната стойност и условията на продажба. Всички стоки, които подлежат на международни доставки, задължително трябва да са  съпътствани със сертификат за произход. За легалното осъществяване на международни доставки от значение е всяка пратка да бъде придружена от съответната товарителница, която изпълнява ролята на конкретен договор между изпращача и куриерската фирма, която извършва услугата. Задължително е в товарителницата да бъдат посочени какви са товарът и маршрутът за международни доставки, както и допълнителни инструкции, ако са необходими. Стриктното спазване на изискването за точна документация при изпращането на пратки в чужбина е гаранция за успешно, легално и професионално извършване на международни доставки.

Когато вашите международни доставки отговарят на нормите, ще се радвате на успешни сделки

Отговаряйки на всички общовалидни и специфични изисквания при търговия зад граница, вие демонстрирате отговорно поведение и професионализъм. Сведете до минимум възможността някоя от вашите пратки да бъде блокирана и върната поради несъответствие с регулацията – това ще се отрази негативно, както на имиджа на фирмата, така и на бюджета ви. Уверете се, че вашите стоки и начинът на извършване на международни доставки, спазват всички правила и изисквания, за да се радвате на много доволни клиенти, които ще направят и нови заявки от вашия онлайн магазин.

Павел

Павел Джунев - CEO at digital agency Viseo - Bulgaria Можете да научите повече от: Djunev.info - Личен блог Viseo LTD - официална фирмена страница

Related Post

Ангели инвеститори

Ангели инвеститори в София

Публикувано от - май 4, 2023 0
Ангели инвеститори в София. Къде да ги открием и какво трябва да знаем, преди да потърсим финансиране от такива? Ангели…

Бизнес онлайн – канали за позициониране

Публикувано от - април 3, 2023 0
Бизнес онлайн – канали за позициониране Дигиталният маркетинг се развива динамично, заради нарастващите възможности на онлайн средата – богат инструментариум,…

Leave a comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *