Сапфирени пръстени от известни и млади дизайнери

Публикувано на at 2:14 pm
79 0

Сапфирени пръстени от известни и млади дизайнери

Сапфира е главният герой на колекциите на френски, немски, британски дизайнери и не само. Годежните пръстени на британския бижутер Andrew Geoghegan вече са се превърнали в модерна класика. В тях голям брилянтен сапфир е заобиколен от малки жълти сапфири.

Пръстените на френската марка бижута Boucheron от колекцията Beloved са известни парчета с квадратни и овални сапфири от бяло, жълто злато и платина.

Винтидж пръстен със сапфир от американската марка Ila&I е идеален за булка, която иска да се открои от тълпата. Уникалността на дизайнерското решение се крие в необичайното правоъгълно изрязване и метода на фиксиране на камъка в обстановката – той сякаш е закрепен в две листенца от жълто злато, инкрустирани с диаманти.

Канадската дизайнерка Кат Флорънс предлага своя собствена интерпретация: 6,3-каратов овален цейлонски сапфир, държан в бели лапи, блести още по-ярко благодарение на широкото паве от диаманти, което покрива целия ръб на пръстена. Овалната форма на сапфира е предпочитана и от бижутерска къща Fabergé, която допълни цветния камък с два бели диаманта с крушовидна форма и платинена обстановка.

Но майсторите на Тифани, напротив, поставиха диаманта в центъра и подчертаха неговото излъчване с два странични сапфира.

Немската марка Stenzhorn е специализирана в техниката на „невидима настройка“ на камъни. Известен със сложния си инженеринг, той предлага разнообразие от квадратни сапфири, поставени един до друг върху метални релси. Тази техника ви позволява да скриете метала колкото е възможно повече, което може да се наблюдава например в пръстените Emotions от Fabergé или в колекцията Caché от Avakian.

годежни пръстени стилни | hugasian.bg

Известният пръстен на принцеса Даяна

Говорейки за годежни пръстени със сапфир, няма как да не споменем най-известното произведение с този син камък, представено от Чарлз като годежен подарък на принцеса Даяна. Този пръстен Garrard от бяло злато включва голям кралско син цейлонски сапфир и 14 кръгли диаманта.

Такъв интерес падна върху пръстена, че впоследствие бижутерите създадоха няколко варианта, подобни на него, както и висулки, шипове и обеци в същия стил. Въпреки това, още през 2016 г., поради прекомерно търсене, по искане на двореца Кенсингтън беше наложена забрана за създаване на копия на пръстена.

Сега само херцогинята на Кеймбридж, Кейт Мидълтън, носи това бижу за значими събития. Тя, като съпруга на най-големия син на Уилям, наследи прочутия пръстен със сапфир.

Related Post

Топ матараци София | matracite.promo

От къде да си купим топ матрак в София

Публикувано от - април 3, 2023 0
Топ матраците са сред най-важните инвестиции, които можем да направим за здравословния си сън. Като възможно най-големия онлайн магазин за…
Термометър ТBT-08H със свидетелство за калибриране | shop.microsyst.net

Кой е изобретил термометъра?

Публикувано от - април 27, 2023 0
Първият регистриран термометър е произведен от италианеца Санторио Санторио (1561-1636), който е един от групата венециански учени, работещи в края…

Leave a comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *